İnşaat Mühendisliğiyle ilgili testlerimiz yorumlarınızın gücüyle devam etmekte. Sıradaki testimiz genel anlamda karma bir test. Bazı sorularımız teknik terimlerle ilgili, bazıları deneylerle, bazıları ise yapı malzemeleriyle ilgili.
Hazırsanız
TEST BAŞLIYOR
İki nokta arasındaki kot farkını bulmaya, düz arazide yüzey nivelmanı yapılarak harita almaya yarayan topografik ölçü aletine ne denir?
Çimentonun hidratasyonu sonucunda oluşan Ca(OH)2 (kalsiyum hidroksit)’in ve beton içinde bulunan veya betona dışarıdan giren bazı tuzların zamanla sertleşmiş beton yüzeyine çıkarak oluşturduğu beyaz lekeleri oluşturan olaya ne denir?
Beton içerisine çekme yüklerini karşılaması için konan şekillendirilmiş demire ne ad verilir ?
Beton harcının agrega yüzeyine yapışması, betonun donatı yüzeyine yapışması, boyanın kabarmadan, kalkmadan, ince bir tabaka halinde çatlamadan yüzeyde durması gibi olaylara ne ad verilir ?
Bir inşaatı meydana getiren yapı elemanlarının yapılması için kullanılacak malzeme ve yapılacak işlerin miktarlarının tespit edilmesi amacıyla tüm yapıdaki iş kalemleri miktarlarının detaylı olarak hesaplanması işlemine ne denir ?
4.5 metre açıklığa kadar olan döşemelerde kalıp sökme ne süresi ne kadardır?
Düşey bir taşıyıcıyı, binayı ya da tekneyi lüzum dengede tutabilmek için devrilmesini, çökmesini ya da kaymasını engellemek hedefiyle sarfedilen ahşap ya da betondan göğüsleyici dayanaklara ne ad verilir ?
Betonarme kirişlerin kolonla birleştikleri köşelerde yapılan üçgen biçimindeki desteğe ne ad verilir ?
Yapılacak olan inşaatın belediye imar durumu çerçevesinde, belediyeler tarafından, planda belirtildiği üzere binanın azami yüksekliğine ne ad verilir?
TBDY 2018'e göre kolonun minimum boyutları nedir?
Sonuçlarını Paylaş:
Testlerin devamı için yorum yapmayı ve paylaşmayı unutmayın!