“Dayanma Yapılarına Ne Kadar Hakimiz?” başlıklı testimizde sizlere asmolen döşemeler hakkında bazı sorular sorduk. Dayanma Yapıları hakkında detaylı bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız aşağıdaki test tam size göre.
Aşağıda sitemizde yer alan diğer test içeriklerinden bazılarına da ulaşabilirsiniz.
- TEST: Şantiye Bilginizi Fotoğraflarla Test Edin!
- TEST: Kaba İnşaat Terimlerine Ne Kadar Hakimsiniz?
- TEST: Ayasofya Bilgimizi Ölçelim
- TEST: Hidrolik Bilginize Güveniyor Musunuz?
Test sonucunuzu yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Dayanma yapıları rijit, yarı esnek ve esnek olmak üzere 3 grupta incelenir. Aşağıdakilerden hangisi esnek dayanma yapısıdır?
Şekilde görülen dayanma yapısı nedir?
Şekilde verilen dayanma yapısı aşağıdakilerden hangisidir?
Şekilde görülen dayanma yapısı aşağıdakilerden hangisidir?
Payandalı istinat duvarı yükseklik çok fazla arttığında ve konsol duvar yapmanın güvenli ve ekonomik olmadığı durumlarda tercih edilir. Payandalar gövde ile temel arasına gelerek yapıyı güçlendirir ve destek, rijitlik sağlar. Kesme ve eğilme kuvvetlerini dengeler. Yukarıdaki bilgiler hangi istinat duvarına aittir?
Aşağıdakilerden hangisi şekilde görülen kafes tipi istinat duvarının avantajlarından değildir?
1. Bina yapılmasında güvenli olmayan şevlerin stabilitesini sağlamakta 2. Taşkın ve Erozyonun önlenmesinde 3. Demiryolu veya karayolu projelerinde dolgu ve yarma gerektiren kısımlarda 4. Ulaşım için yapılan yolların dolgu ve kazı gerektiren bölümlerinde, Yukarıda verilen durumlardan hangilerinde istinat duvarı kullanılır?
Şekildeki dayanma yapısı aşağıdakilerden hangisidir?
Kazı yapılacak zeminin çok pahalı olması veya ekonomik olmaması durumlarında, payandaların istinat gövdesinin ön yüzüne konulması ile yapılan imalat hangi istinat duvarıdır?
1. İstinat duvarları içerisinde en yaygın olarak kullanılan tipidir ve betonarme olarak yapılırlar. 2. Bu tip yapılarda temel ilke, konsol – temel üzerine gelen toprak yükü ile ters moment oluşturup dengenin sağlanmasıdır. 3. Çekme gerilmeleri donatı tarafından karşılanır. 4. 20 metreye kadar yapılsa da ekonomik olarak bakıldığından 7,5 metreyi geçmemesi gereklidir. Yukarıda verilen bilgiler hangi dayanma yapısına aittir?
Sonuçlarını Paylaş: