İngiltere’nin başkenti Londra’da uzmanlar tarafından yapılan çeşitli DNA araştırmalarında ilgi çekici sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre Neolitik Çağ döneminde yaşayan kişilerinden alınan örneklerle gerçekleştirilen çalışmalarda kökenler Anadolu’dan gelenlere ait çıktı.
Neolitik Çağ’da İngiltere’de bulunan kimselerin İber Yarımadası üzerinden geldikleri saptanırken Anadolu kökenli olduklarının açıklanması da bir hayli ilgi çekici karşılandı. Bilimsel bir araştırma olan Doğa Ekolojisi ve Evrim sonucunda ortaya çıkan verilere göre göç eden insanların Avrupa’ya tarımı getirdiği de ifade ediliyor. Çünkü göç öncesinde Avrupa’da yalnızca toplayıcılık ve avcılık yapıldığı bilindiği de araştırmaların belirttikleri bir husus. İzledikleri yol ise Tuna Nehri’ni takip ve Akdeniz üzerinden Batı’ya geçiş olarak tahmin ediliyor.
Çeşitli Anıtlar Neolitik Döneme Ait
Tarımla birlikte çeşitli dev kayalarla yapılan anıtların varlığı da aynı dönemle ilişkili. Bundan hareketle araştırmalarda rol oynayan bilim insanları, Stonehenge Anıtı ’nın bu gelenekten geldiğini söylüyor. Milattan önce 4000 yılında gelen halkın DNA analizleri sonucunda bir karışıklık olmadığı da açıklanırken hali hazırda Londra’nın en büyük anıtı da bir temsil. Anadolu’dan gelen insanlara ait olan Wiltshire bölgesinde yer alan Stonehenge anıtı ile ilgili çeşitli çalışmalar çok uzun yıllardır yapılıyordu. En bilinen anıt olarak tanımlanan yapı Londra’nın 130 kilometre batısında bulunurken her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Milattan önce 6.000’de başlayan büyük Anadolu göçüyle gelenlerin yaptığı ifade edildiği gibi aynı zamanda birçok farklı amaç doğrultusunda kullanılabildiği da tahmin ediliyor. Geometri, meteoroloji, astroloji ve geometri gibi bilimlerle ilişkilendirilmesinin yanı sıra, pagan kültürü de söz konusu.