Kentsel dönüşüm, Bağdat Caddesi’ni şantiyeye çevirdi. Hem inşaat çalışmaları hem de dükkân kiralarının halen yüksek olması caddedeki alışveriş trafiğini azalttı.
Kentsel dönüşümün odaklandığı bölgelerin başında gelen Bağdat Caddesi, son günlerde şantiyeye döndü. Ara sokaklarından çıkan kamyonlar, yağmur yağınca çamura dönen yollar ve uçuşan tozlar caddedeki alışverişçileri bölgeden uzaklaştırdı. Caddede eski binasını kentsel dönüşüme verip, inşaat bitiminde dükkânlarını departman store’lara kiralamaya çalışan mülk sahiplerinin ise Bağdat’ın şu andaki durumuna ters düşen tavrı sürüyor.
KİRALAR EL YAKIYOR
İnşaat çalışmaları nedeniyle alışveriş trafiği iyice azalan caddede, dükkân kiraları halen el yakıyor. Aybars Gayrimenkul’un sahibi Aybars Kibarer, “Kiralar çok yüksek. Mülk sahipleri ise burunlarından kıl aldırmıyor. Bir yılı aşkın süredir kiracı bulamayan mağazalar var. Kiracılar bir bir mağazaları terk ediyor. Şimdi kentsel dönüşüm sonrası büyük bir dükkân arzı daha ortaya çıkacak. Bağdat Caddesi Ataşehir’deki gibi boş dükkânların olduğu, cazibesini yitiren bir hal alacak” dedi.
DÜKKÂN ARZI ARTACAK
Bağdat Caddesi’nde kiralar dolar ve euroyla alınıyor. Fiyatlar ise oldukça değişken. 100 metrekarelik bir dükkânın kirası 20 bin ile 50 bin euro arasında değişebiliyor. Bağdat Caddesi’nin Suadiye Şaşkınbakkal bölümünde yaya trafiği düşük. Şaşkınbakkal- Caddebostan arasında ise uluslararası markalar çoğunlukta bulunuyor.
YABANCILARA UYGUN YER AZ
Aybars Kibarer, Bağdat Caddesi’nde departman store açmak isteyen yabancı markaların olduğunu, ancak bu şirketlerin istediği kriterlere uygun mağazaların az olduğunu söyledi. Caddede buna karşın çok sayıda mağazanın da boş olduğunu belirten Kibarer, “Bazı markalar buraya gelip mağaza açıyor. Yüksek kira vermeyi göze alıyorlar. Ancak kısa süre içinde dükkânı boşaltıyorlar. Mal sahipleri astronomik kiralar talep etmemeli. Buranın müşterisi yavaş yavaş AVM’lere kayıyor. Bağdat Caddesi gibi bir değer şu an tehlikeye girmiş durumda” diye konuştu.
KAYNAK: Sabah