Merhabalar
Bugün sizler için iş hayatı ve çevreye uyum ile ilgili bir yazı paylaşacağım. Keyifli okumalar…
Çalışma hayatına ilk defa başlayanlar için işletmeler belli kuralların olduğu ve kendi tanıtım materyallerini kullanırlar. Peki kaç kişi bu kurum materyallerini okumakta, kurallar bütününü dikkate almaktadır?
Yazılı materyaller yerine işletmeler tanışma toplantıları, kurum tanıtım sunumu hazırlasalar daha güzel olmaz mı?
İşe yeni başlayan bir kişi diğer çalışanlar ile iyi ilişkiler kurmalı çalışma yöntemlerini öğrenmelidirler. Sonuçta yeni bir kurum ve yeni başlayan bir personel kendini ne kadar rahat hissederse o kadar faydalı olabilmektedir. İşe yeni başlayan bir personel kendisini ne kadar rahatsız hissederse, zorlanırsa, sıkıştırılırsa kişinin performansı bir o kadar düşer ve olumsuz etkilenmelere sebebiyet verir. Kişi olumsuz yönde etkilendiği zaman gergin olur ve bu gerginlik öğrenme işlevini yavaşlatır.
Peki çalışma ortamında soru sorma işlerini nasıl yürütmeliyiz?
Çalışan bir personelin anlamadığı konuyu rahatlıkla sorabilmelidir. Bunun içinde kişileri soru sormaya teşvik etmek gerekmektedir. Kişi anlamadığı konu hakkında kendisini suçlu hissedebilir.
Kurum içerisinde bir personelin yeri değiştirildiği zaman ne yapmak gerekir
Personelin işi değişeceği için kişi rahatsız olabilir ve boşluğa düşebilir. Bizler bu durumda o kişiyi motive edecek şeylere yönelmeliyiz. Yeni işinde başarılı olacağına ikna etmeliyiz. Bunun haricinde bu personele yeni işi ile ilgili bir eğitim verilmelidir. Yoksa kişi işinde kendini başarısız hissedip motivasyon düşüklüğü yaşayabilir.
İyi bir iş ve çevre uyumu, iyi bir iletişim tekniğinden geçmektedir. Başka bir yazımda görüşmek dileği ile.