Uygulama ekibimiz tarafından yapılan binanın yapım aşamaları.
1- Hafriyat Aplikasyonu: Arazi üzerine mimari projesine uygun olarak ve harita mühendisi tarafından getirilen koordinatlar eşliğinde hafriyat aplikasyonu yapılır
2- Hafriyat: Aplikasyona göre hafriyat yapılır. Bunun için zemine uygun iş makinaları seçilir. Bu arazide 24 tonluk, kırıcılı ekskavatör kullanıldı.
3- Hafriyatın nakliyesi: Hafriyattan çıkan moloz ve kayalar, kamyonara yüklenip belediyenin gösterdiği alanlara atılır.
4- Temel altı mıcır ve drenaj işleri: Hafriyatı yapılmış zemin üzerindeki kaba toprak sıyrılarak mıcır ile tesviye yapılır. Mıcır içinde drenaj için özel drenaj boruları döşenir. Drenaj borularının yeraltı sularını tahliye edebilmesi için eğimlerine dikkat edilir. Bu işlemi düzgün yapabilmek için mıcır kalınlığının 18 cm den daha az olmaması gerekir.
5- Mıcır tesviyesi ve temel altı grobeton: Serilen mıcır tesviye edilir. Mıcırın etrafına nivo ile teraziye alınmış kalıplar yerleştirilerek grobeton dökümüne başlanır. Grobeton kalınlığı 10 cm olmalıdır. Grobetonun drenaj borularını tıkamaması için drenaj borularının nasıl örtüldüğüne dikkat edin.
6- Radye temel altı izolasyon hazırlıkları: Radye temel yapımı öncesinde, temel altı bohçalama yalıtımını yapabilemk ve temel yanlarının yalıtımı ile temel kalıbını aynı anda oluşturabilmek için temel sınırlarına tuğla ile kalıp/duvar örülür. Bu duvarın ölçüleri radye temel sınırlarına göre tespit edilir. Yüksekliği de radye temel kalınlığından 5-6 cm yüksek olur. Bu 5-6 cm fazlalık izolasyon koruma betonu için gereklidir. Bkz. 7. madde.
7- Temel altı bohçalama yalıtım ve koruma betonu: Radye temel altında kalacak olan bohçalama yalıtımı membran türü yalıtım malzemesi ile yapılır ve üzerine 5 cm koruma betonu atılır. Koruma betonu, radye temel imalatı sırasında demir döşenirken yalıtımın zedelenmesini önler.
8-Devamına kaynak site adresinden bakabilirsiniz.
Kaynak Site : http://www.medeniyetmuhendisleri.com/santiye-bilgileri-santiye-medyasi/bir-binanin-yapim-asamalari-t1687.0.html