Koruge Boru Nedir?
Koruge Boru genellikle kablo koruma ve yanısıra kanazilasyon şebekesi hatlarında, yer altı direnaj sistemlerinde ve yağmur suyu arıtmalarında kullanılan bir boru çeşididir. Alt yapılarda kullanılan pis su borularına verilen boru tipi ismini boru yapısının dalgalı olması sebebi ile corrugated pipe teriminden alıyor. Koruge boru olarak isimlendirilen boru çeşidinin yüzeyinin dalgalı olmasının faydası nedir? Bu tarz bir yüzey akış sırasında boruda birikme olmasının önüne geçmektedir.
Oluklu bir boru, yüzeyinde sırtlar ve oluklar ile çevrilidir.Oluklu boru, bir boruyu tamamen çevreleyen paralel sırtlar ve olukları ifade eden bir terimdir. Sırtlar ve oluklar, borunun merkez çizgisine dik ve ikiye bölen bir desen izler. Kazısız uygulamalarda, oluklu borular demir çelik veya yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) plastik olabilir.
Genel olarak sarı renkte üretilen koruge boru farklı renklerde de olabilmektedir. Ancak ideali sarı renktir, çünkü; boruda herhangi bir hasar oluştuğunda boru içi robot kamera ile kontrol edilerek ışık sayesinde sarı renk yansıması ile hasarlı bölge gözlemlenebilmektedir.
Koruge Boru Hangi Alanlarda Kullanılır?
Oluklu borular çeşitli uygulamalara sahiptir, ancak esas olarak kablo koruması ve kanalizasyon işlerinde olarak kullanılır. Bu borular polietilen (PE) veya polipropilenden (PP) yapılabilir.
Oluklu boru üreticileri, tek katmanlı veya birlikte ekstrüde edilmiş boruların üretimi için uygun kalsiyum karbonat veya talk ile formüle edilmiş birkaç granik çözeltiye sahiptir.
Koruge boru kullanmanın avantajı, basınç dayanımı ve darbe dayanımı gibi mekanik özelliklerin geliştirilmesidir. Bu gerçek, borunun kalınlığının azaltılmasını mümkün kılar, bu da maliyetin azalmasını sağlar.
Dış mekanlara yerleştirilmesi gereken borular için, aşırı sıcaklık değişimleri olan yerlerde, masterbatch talk ile daha büyük boyutsal stabilite sağlar, bu nedenle boru, sıcaklık değişimleri olduğunda çok daha az genleşir ve büzülür.
Oluklu boruların üretimi için, üreticiler ayrıca düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) ve doğrusal düşük yoğunluklu polietilen (LLDPE) ile siklik çözeltilere sahiptir. Bu durumda, Ciclic oluklu borunun iç tabakasına esneklik katar.
Hem Granic hem de Ciclic, tekli katmanlarda ve ko-ekstrüzyonlarda çalışır ve TÜV Rheinland tarafından onaylanan düşük karbon ayak izleri, boru üretimi için sürdürülebilir bir çözüm haline getirir.
https://www.inkorgrup.com/Urunler/1321/koruge-boru/ adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.