Mimarların genelde ofiste çalıştıklarını biliriz ve duyarız. Ancak mimarlar da inşaat mühendisleri gibi şantiyelerde şef olarak çalışabilirler. Peki şantiye şefi olarak görev yapan bir mimarın bilmesi gereken programlar hangileridir? İşte şantiye şefi mimarların bilmesi gereken programlar…
Şantiye şefi olduğunuz için metraj, hakediş ve keşif yapabilmeniz gerekir. Bu nedenle tasarıma ve çizime yönelik programları bilmek sizleri bu konulara hakim kılacaktır. Teknik konularda başarılı olmanın yolları bu programları bilmeye ve aynı zamanda bu alanda kendimizi geliştirmeye bağlı.
Bu programların en temeli olan AutoCAD‘i çok iyi bilmek ve kendimizi bu programda geliştirmek gerekiyor. İşinizde daha hızlı, daha başarılı ve daha doğru olmak için teknik resim kaidelerinde ve detay bilgisi gibi mesleki teknik konularında kendinizi geliştirmeye özen göstermelisiniz.
Peki projeyi 2 boyutlu programlardan çizdiniz ve okuyabiliyorsunuz. 3 Boyutlu olarak binanızın nasıl göründüğünü nasıl öğreneceksiniz? Revit, Archicad ve Allplan gibi programları bilmek sizi her zaman bir adım öteye taşıyacaktır. AutoCAD gibi programlarla 2d ortamda çiziminizi doğru ayarlamalarla yaparsanız bu programlar size binanızın 3d ortamda nasıl göründüğüne dair fikir verebilecek perspektiflerini verir.
Unutmayınız ki, bu 3d programlar işverenler tarafından hem ofis hem de şantiyede son derece kıymetli yazılımlardır.
Yukarıda bahsettiklerim mimari programlardı. Bir de Microsoft Office yazılımları var bilmeniz gereken. Yani Microsoft Exel, Microsoft Word ve Microsoft Powerpoint gibi sunum ve paylaşım araçlarına olan hakimiyetiniz sizin şantiyede anlık problemlerinizi çözme yeteneğinizi geliştirecektir.
En son olarak bir de iş takip programları ve şantiye organizasyon araçları mevcut. Bu program ve araçları bilmek sizleri daha ileriye taşıyacaktır. Bu programların ücretli olanları olduğu gibi, ücretsiz ve online olanları da bulunmaktadır.
Kaynak: mimarihaber.net